Boek bestellen

Chantal Spit looft zelfvertrouwen van Quincy Promes

De tentoonstelling ‘FC Twente 50 jaar op de vierkante meter’ trekt dagelijks veel belangstelling. Veel voetballiefhebbers willen de creaties zien van de vijftig kunstenaars uit het oosten des lands. Een bijzonder mooi portret is dat van Quincy Promes, de nummer 50 uit de Top50 van FC Twente, het boek van journalist Gijs Eijsink. Kunstenaar Chantal Spit uit Amsterdam maakte het portret. Ze komt uit Losser, is kunstschilder en geeft les op de kunstacademie in Utrecht.
Ze koos voor Promes vanwege zijn zelfvertrouwen en gezonde arrogantie. ‘Ik kende hem van naam. Die kwam ik regelmatig tegen als ik beelden zag van FC Twente. Maar vanaf nu hou ik hem beter in de gaten’, zegt Chantal die aangeeft graag donkere mensen te schilderen. ‘Dan probeer ik een manier te vinden om hen te schilderen zonder bruin te gebruiken. In dit schilderij zit veel blauw.’