Boek bestellen

In de ban van Nacer Chadli

Debbie Voerman, kunstenares te Enschede, is al weken in de ban van Nacer Chadli. De sierlijke buitenspeler van FC Twente in de seizoenen tussen 2010 en 2013 heeft stiekem haar hart een beetje gestolen. Ze maakte voor het project FC Twente op de vierkante meter eigenlijk een vrij toevallige keuze. Ze zag wat foto’s en koos voor hem. ‘Ik heb Nacer nooit live ontmoet, maar ik heb ontzettend veel foto’s verzameld en gezien, ik heb filmpjes gekeken op you tube en zo heb ik gezocht naar wat ik wil met hem voor het project. Hij heeft een karakteristieke kop, het lijkt me een grappig persoon.’

De vele emoties van Chadli in het veld, tijdens de training of in privésituaties inspireren haar om steeds weer een nieuw doek van een vierkante meter op te spannen. ‘Ik heb er nu drie en had er eigenlijk al vier kunnen hebben als er niet iets mis was gegaan. Ik denk dat ik er zes maak en dat ik dan een keus ga maken. Erik Dijkstra was hier, de tv-presentator. Hij heeft Nacer wél zien voetballen en wees meteen een doek aan met de opmerking: “Dat is hem echt”. Wellicht kies ik die wel. Ik vind het zo ontzettend interessant worden. Misschien kan ik ze later nog eens allemaal exposeren’, besluit de kunstenares.
Foto: Debbie Voerman met twee van haar Nacer Chadli’s (foto Remco Dikken)

De expositie FC Twente 50 jaar op de vierkante meter in het Rijksmuseum Twenthe wordt 7 oktober geopend.