Boek bestellen

Staat Luuk de Jong wel of niet bij de eerste twintig?

Voor het boek De Top 50 van FC Twente reist Gijs Eijsink wat af. Ja, hij zei het een tijdje geleden al, hij heeft zich wat op de hals gehaald. Want zie ze maar eens aan de telefoon te krijgen om een afspraak te maken. Neem Marko Arnautovich. Eijsink moest eerst het telefoonnummer opsporen. Dat lukt na veel heen-en-weer gebel. Hij nam op met ‘ja’. Beroemde voetballers zeggen hun naam niet als ze de telefoon opnemen. Eijsink vroeg hem wanneer hij hem kon bellen om een afspraak te maken.
‘Bel me volgende week woensdagmiddag’, zei de Oostenrijker vanuit Stoke-on-Trent.
Eijsink belde die middag, maar kreeg te horen dat het toch niet kon, omdat hij bij een verjaardag zat. Sindsdien neemt hij de telefoon niet meer op.

Met Luuk de Jong ging dat anders. Een afspraak was snel gemaakt. Enkele weken geleden bezocht Eijsink de voormalige topscorer van Twente. Ook hij heeft een plek gekregen in de Top 50. Het was een prettig gesprek. De Jong nam alle tijd voor hem. Hij vertelde heel positief terug te kijken op zijn Twentse jaren.
‘Dieptepunt was het verloren kampioenschap in 2011’, zei De Jong. ‘Ik zou die wedstrijd tegen Ajax graag nog een keertje over spelen.’
Waar in de lijst van 50 topspelers heeft Luuk de Jong een plek gekregen? Haalt de PSV’er de eerste twintig of heeft de schrijver hem lager ingeschaald? Op 7 oktober verschijnt het boek. Dan zullen de posities van de beste vijftig bekend zijn.’
(foto Jos Wieggers)